• Sipariş Hattı: 0 553 862 96 95
  • organizasyonasir@gmail.com
Hayır Lokmacısı İstanbul Firması

Hayır Lokmacısı İstanbul Firması


İstanbul'da hayır lokmacısı hizmeti sağlayan helal lokmam hizmetleri aralıksız devam ediyor. Lokma döktürmek isteyenler bize ulaşabilir.

Arapça ‘lukma’ kelimesinden dilimize geçmiş olan lokma, anlam olarak ‘bir parça yemek’ demektir. İzmir’de asırlardır yapılmakta olan lokma, İstanbul gibi diğer illerimize de yayılmıştır. İzmir’deki lokmalar genellikle ortası delik şekilde pişirilir. Saray lokması olarak bilinen lokmalar ise top ve küre olarak hazırlanmaktadır. Şerbet ile hazırlanan lokmaların farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Şerbetsiz olarak hazırlanan lokmalar ‘pişi’ diye geçer. Ancak hayır vesilesi ile dağıtılan lokmalar, şerbete batırılarak hazırlanmaktadır. Sünnet düğünlerinde davetlilere dağıtılan lokmalar, merhum kişilerin ruhuna da dağıtılmaktadır. Lokmacı Fiyatları, yapılacak organizasyona göre farklılık gösterebilmektedir.

Tatlıcı dükkanlarında satılmakta olan lokmaları, insanlar kendi evlerinde de hazırlayabilmektedir. Ancak sayısının fazla olarak yapılması gereken durumlarda, lokmanın kıvamını tutturmak bir hayli zorlaşmaktadır. Kıvamını tutturamayınca lokmanın damak tadına olan ortalama hitabı değişebilir. Bu sebeple, düzenlenecek organizasyonlar için lokma döktürme işleminin lokma ustalarına yaptırılması tavsiye edilmektedir. Yaptığı işin erbabı olan bu tatlı ustaları, kalabalık sayılara göre toptan lokma dökebilmektedir. Bu ustaların elinden çıkan lokmalar, halkın gözü önünde pişirilir ve dağıtımı yapılır. Hijyenik olduğuna kanaat getirilebilen lokmalar, düzenli olarak değiştirilen yağlarda ve şerbetlerde yapılmaktadır. Lokmacı Fiyatları, böyle titiz bir çalışmanın karşılığı olarak belirlenmektedir.



  21.03.2021 tarihinde eklendi.   788 kez okundu.






Copyright © 2024 Helal Lokmam

Yukarı Çık
Telefonla İletişim